Ventilatie

Ventilatie

Ventilatie voor gezond binnenklimaat

Ventilatie of meer specifiek mechanische ventilatie is noodzakelijk voor een goed en gezond binnenklimaat. Vieze, vochtige en verontreinigde lucht binnenshuis moet worden ververst door frisse buitenlucht. Een vochtig huis, vieze luchtjes, droge lucht of hoofdpijn kunnen een gevolg zijn van een slecht geventileerd huis.

Met mechanische ventilatie wordt er automatisch afgezogen. Dit kleine apparaat, de mv-box dient periodiek schoongemaakt te worden en het is zinvol deze na verlopen van tijd te vervangen door een nieuwer, zuiniger type. Ook uitbreiding met ventilatie op basis van vocht of vervuiling met sensoren is een energiebesparende optie.

In nieuwere woningen en nieuw te bouwen woningen wordt balansventilatie toegepast, mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Onderhoud hiervan is essentieel omdat ook de verse buitenlucht via de box loopt.

Het ontwerpen, aanleggen en inregelen in een vak apart. Gaat u zelf bouwen of verbouwen, dan praten we u graag bij over de nieuwste technieken. Wist u dat de keuze voor een ventilatiesysteem bepalend is voor een derde van het warmteverlies bij een nieuwe woning. Warmteterugwinning, vraagsturing en hybride ventilatie zorgen voor een veelvoud aan keuzemogelijkheden.

Heeft u vragen over ventilatie of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

0165 - 542 450    0165 - 542 450
    info@bogersbv.nl